In Zoersel

Tweedaagse Yoga en Mystieke teksten

September

Inschrijven: [email protected]

Verankerde Mystiek

We lezen mystieke teksten en beoefenen yoga als een heel intieme en tegelijkertijd gedeelde gewaarwording van dat wat ons overstijgt en verbindt, en dit vanuit een aardse, verankerde beleving. Yoga is een religie, in de zin van religiare, verbinden. Yoga is verbinding. Waarmee? Met onszelf. En met dat wat ons allen bindt. Met de bron, de kosmos, God. Dit gaat we samen onderzoeken aan de hand van mystieke teksten van onder andere Simone Weil, een moderne mystica die zelf bouwt op een eeuwenlange traditie van (zelf)reflectie. Wie ben ik? Wie ben ik ten aanzien van het goddelijke? Welke ruimte neemt dat ‘moderne ik’ in in een kapitalistisch, neoliberaal systeem? Samen met Jenny-Louise Van der Aa (religiewetenschappen, Universiteit Nijmegen) lezen we de mystieke teksten. Eva Vergaelen begeleidt de yogabeoefening en cirkels. 


Zaterdag 5 - zondag 6 juni
Zaterdag
10u verwelkoming en opening cirkel
11u yogawandeling 12u vege lunch
13u reflectie op mystieke teksten
16u hatha yoga (energiek)
18u dinner
20u mystieke cirkel aan het kampvuur

Zondag
8u yogawandeling
9u ontbijt
10u reflectie op mystieke teksten
13u vege lunch
14u meditatietechnieken
15u hatha yoga (zacht)
16u vieruurtje en sluiten cirkel
17u einde Voel je ook de behoefte om te groeien in je mystieke beleving, die te delen en te verankeren? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar: [email protected]
200 euro,
We slapen in een bungalow, met gedeelde kamers. De sessies gaan door op een prachtige buitenlocatie aan een zwemvijver, temidden van de bomen.

Inschrijven: [email protected]