Doula

Zit je nu in je eigen (her)scheppingsproces, ben je op zoek naar de vrouw in jezelf, of ben je écht zwanger van een nieuw leven in je baarmoeder, een doula kan jouw heilige ruimte helpen bouwen en vrijwaren om je pad in vertrouwen, mildheid en kracht te bewandelen: 
* Begeleiding: de doula is er voor je zolang en wanneer jij daaraan behoefte hebt. Op elk moment van je scheppingsverhaal. 
* Rewriting the self narative: Ben je op zoek naar de vrouw in jezelf? Leer de bril waardoor je naar jezelf en je proces kijkt te benoemen en besef dat het maar een bril is. Dat je ook op een andere manier naar jezelf en je leven kan kijken. Dat je je zelfnaratief kan herschrijven. De doula helpt je daarbij.
* Dans: Ga naar de kern van je zijn, kruip in je eigen baarmoeder. Ontdek jezelf en/of het leven daarin en geef het ruimte. Buikdansbewegingen openen het bekkengebied.
* Woman/Mother blessing: Een vrouw/moeder draagt, maar heeft ook behoefte om gedragen te worden. Tijdens een mother blessing wordt de vrouw/moeder omringd, gevierd en gedragen door haar vriendinnen en ‘zusters’. Het is een concept op maat, mee vorm gegeven door de vrouw/moeder, of – indien het een verrassing is – door mensen die haar in het hart dragen.
* Holistic pulsing: Dit is een massagetechniek waarin de gemasseerde gewiegd wordt op het ritme van de hartslag van een foetus in de baarmoeder. Het is zacht en krachtig tegelijkertijd en heelt van opgeslagen spanningen.
* Geboorteverhaal: Een bevalling of herscheppingsverhaal is wellicht een van de meest intense en intieme ervaringen die een vrouw kan meemaken, zowel fysiek als psychologisch en energetisch. In de barensgolven treedt ze uit haar hoofd. De doula helpt het geboorte/scheppingsverhaal neer te schrijven in de vorm van een poëtisch relaas. Want geboorte, hoe aards ook, is tevens pure poëzie!
* Sluitingsritueel: Deze eeuwenoude balsemtechniek van het lichaam helpt om het geboorte/scheppingsproces af te ronden en te incorporeren, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Het lichaam, dat gedurende de zwangerschap/ het scheppingsproces steeds losser en opener werd, krijgt de kans zich terug te sluiten. Het ritueel kan, indien gewenst, gedeeld worden met dierbaren. Het is een meditatief moment waarin de vrouw met haar aandacht helemaal in haar eigen baarmoeder kan gaan, om vanuit die verbinding opnieuw in haar eigen kracht te komen.