Hatha Yoga

Een les bestaat uit drie aspecten die in elkaar verweven zijn:
* Fysieke houdingen: het lichaam is een instrument om de eenheid van alles te leren beleven. Elke asana of houding werkt niet alleen op één bepaald onderdeel van het lichaam, maar beïnvloedt het lichaam als een geheel. De asana’s helpen op ontdekking te gaan en te leren waarnemen. De ademhaling is daarbij de gids.
* Ademtechnieken: pranayama’s helpen je te bevrijden van de wervelingen van al die stemmetjes in het hoofd, om in de stilte te duiken, om tot rust te komen en te helen.
* Meditatietechnieken: meditatie (dhyana) is louter aanwezig zijn, in pure waarneming, los van streven, vrij van gedachten en ego. Er zijn verschillende meditatietechnieken (dharana) om tot die meditatie te kunnen komen, maar meditatie op zich is niet het resultaat van doen; het is een zijn. Wij beoefenen de technieken


Gagelhoflaan 40A
Zoersel, 2980, België

About us

Geboorte en hergeboorte. Een zoektocht naar het evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk, Jalal en Jamal. De kracht van het baren. Baar-kracht. Een nieuwe manier om in de maatschappij te staan en die samen vorm te geven. Doulaschap en yoga als wegwijzers. 

Follow us