Tweedaagse Yoga en Mystieke teksten: Verankerde Mystiek

Zaterdag 5 - zondag 6 juni

Inschrijven 

Verankerde Mystiek

We lezen mystieke teksten en beoefenen yoga als een heel intieme en tegelijkertijd gedeelde gewaarwording van dat wat ons overstijgt en verbindt, en dit vanuit een aardse, verankerde beleving. Yoga is een religie, in de zin van religiare, verbinden. Yoga is verbinding. Waarmee? Met onszelf. En met dat wat ons allen bindt. Met de bron, de kosmos, God. Dit gaat we samen onderzoeken aan de hand van mystieke teksten van onder andere Simone Weil, een moderne mystica die zelf bouwt op een eeuwenlange traditie van (zelf)reflectie. Wie ben ik? Wie ben ik ten aanzien van het goddelijke? Welke ruimte neemt dat ‘moderne ik’ in in een kapitalistisch, neoliberaal systeem? Samen met Jenny-Louise Van der Aa (religiewetenschappen, Universiteit Nijmegen) lezen we de mystieke teksten. Eva Vergaelen begeleidt de yogabeoefening en cirkels.

Zaterdag 5 - zondag 6 juni

Zaterdag 10u verwelkoming en opening cirkel
11u yogawandeling
12u vege lunch
13u reflectie op mystieke teksten
16u hatha yoga (energiek)
18u dinner
20u mystieke cirkel aan het kampvuur
Zondag
8u yogawandeling
9u ontbijt
10u reflectie op mystieke teksten
13u vege lunch
14u meditatietechnieken
15u hatha yoga (zacht)
16u vieruurtje en sluiten cirkel
17u einde

Voel je ook de behoefte om te groeien in je mystieke beleving, die te delen en te verankeren?  Klik hier beneden op 'inschrijven'.

200 euro, max 6 deelnemers

We slapen in een bungalow, met gedeelde kamers. De sessies gaan door op een prachtige buitenlocatie aan een zwemvijver, temidden van de bomen.

Inschrijven

Gagelhoflaan 40A
Zoersel, 2980, België

About us

Geboorte en hergeboorte. Een zoektocht naar het evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk, Jalal en Jamal. De kracht van het baren. Baar-kracht. Een nieuwe manier om in de maatschappij te staan en die samen vorm te geven. Doulaschap en yoga als wegwijzers. 

Follow us